Wat is carobe?

Wat is carobe?

De johannesbroodboom is een plant die voornamelijk in het Middellands Zeegebied voorkomt. Een veelgebruikt en alom gekend product van de johannesbroodboom is het johannesbroodpitmeel. Een ander product van de johannesbroodboom is carobpoeder. Dat wordt verkregen door de geroosterde peulen te vermalen en kan dienen als alternatief voor cacao.

Carobe wordt in veel producten gebruikt in plaats van cacao. In pasta, hagelslag en chocoladerepen wordt bijvoorbeeld de cacao vervangen door carobe.

Carobe is van nature behoorlijk zoet en heeft, in vergelijking met cacao, een veel lager vetpercentage. Het bevat ook meer voedingsvezels die een goede werking hebben op de spijsvertering.

Voor mensen die allergisch zijn aan cacao, is carobe een goede vervanger.

bekijk ons verhaal

Vragen over bio

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies