Abinda
Ambitie

Met respect voor de natuur biedt Abinda gezonde, voedzame en vegetarische voeding aan. Abinda wil een positieve boost geven aan de samenleving. Menselijkheid, ecologisch bewustzijn en creativiteit zijn daarbij kernwoorden waar Abinda veel belang aan hecht. 

Ambitie
scroll
Abinda
Biologisch landschap

Onze leefomgeving is de laatste tijd serieus veranderd. De kwaliteit van het leven hinkt achterop. En dit ten koste van onze planeet. Abinda wil hierin anders zijn en bijdragen tot een beter leefmilieu. Meer over bio.

Biologisch landschap
Abinda
Informatie

Transparantie is een belangrijke sleutel in de visie van Abinda. Abinda gaat voor BIO op volle kracht. Abinda heeft aandacht voor energie, eerlijke handel, biodiversiteit en afval.

Informatie
Abinda
Natuurlijke producten

Al onze producten vloeien voort uit biologische, natuurlijke ingrediënten. Wij willen ook een lokale stempel drukken op onze producten. Net daarom kiezen we ervoor om zoveel mogelijk met biologische grondstoffen te werken van lokale teelt. We staan grondig stil bij de keuze van onze leverancier en spenderen ook heel wat aandacht aan de kwaliteit van elk afzonderlijk product.

Natuurlijke producten
Abinda
Duurzaam ondernemen

Ook op maatschappelijk vlak willen we onze verantwoordelijkheid opnemen. Onze ecologische bedrijfspolitiek laat ons toe bewust én beredeneerd om te gaan met o.a. energie, waterverbruik, transport en andere. Zo houden wij onze ecologische voetafdruk zo laag mogelijk door bijvoorbeeld te werken met glazen verpakkingen en investeerden we in 300 zonnepanelen. Meer over onze inspanningen rond duurzaamheid vind je terug op onze blog.

Duurzaam ondernemen
Abinda
Aandacht voor sociale economie

Wij dragen sociaal engagement een warm hart toe. Zo vestigen we bijvoorbeeld onze aandacht aan mensen die minder kansen krijgen in ons arbeidscircuit.

Aandacht voor sociale economie
Abinda
Historiek

1988, alles begon in een klein Brugs poppenhuisje. Jan en Kris stonden aan de wieg van het ontstaan van Abinda. Na een succesvolle opstart was de nood aan een grotere werkruimte hoog. Een lange zoektocht naar een nieuwe locatie bracht ons uiteindelijk in Ruddervoorde. Een goed concept, een uitstekend team én kwaliteitsvolle producten boden ons veel perspectieven. Abinda telt nu 17 personeelsleden en het receptenaantal is aangetikt tot 30.

Historiek