Groentenlasagne met seitan
Hoofdgerechten 60'   clock 4   people

ingrediƫnten

200g volkorenlasagne
1 pakje Abinda seitan
4 wortelen
2 preistengels
4 ontvelde tomaten
2 fijngesneden uien
2 teentjes geperste knoflook
50g gemalen kaas naar keuze
3 el olijfolie
1 laurierblad
1el oregano
2 koffielepels Provençaalse kruiden
peper en zout
olijfolie
Melk en room voor de saus.

Groentenlasagne met seitan
 

Groentenlasagne met seitan

voorbereiding

bereiding

Breng een hoeveelheid water aan de kook met 1 el olijfolie en kook de lasagne volgens aangegeven op de verpakking. Maak de prei en de wortelen schoon. Snij de groenten fijn en doe de seitan in stukjes. Verwarm de olijfolie, fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg de seitan toe en bak kort. Bestrooi met peper en voeg de wortelen en de prei toe met een beetje water en laurier. Laat alles garen, doe de tomaten en de kruiden erbij. Laat de gare groenten uitlekken en vang het vocht op. Doe een beetje olijfolie op de bodem van de ovenschotel om aanbakken te voorkomen. Leg daarin een laag lasagne dan een laag groenten met seitan en maak afwisselend laagjes van lasagne, groenten enz. Maak een bechamelsaus en gebruik naast de melk ook het kookvocht van de groenten. Voeg de room erbij en breng de saus op smaak. Giet de saus over de lasagne en garneer met de gemalen kaas. Zet de lasagne 10min in een voorverwarmde oven op 200°C.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies