Hoofdgerechten
60'
4
ingrediënten
- 200g volkorenlasagne
- 1 pakje Abinda seitan
- 4 wortelen
- 2 preistengels
- 4 ontvelde tomaten
- 2 fijngesneden uien
- 2 teentjes geperste knoflook
- 50g gemalen kaas naar keuze
- 3 el olijfolie
- 1 laurierblad
- 1el oregano
- 2 koffielepels Provençaalse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
- Melk en room voor de saus
Groentenlasagne met seitan
voorbereiding
bereiding
- Breng een hoeveelheid water aan de kook met 1 el olijfolie en kook de lasagne volgens aangegeven op de verpakking.
- Maak de prei en de wortelen schoon. Snij de groenten fijn en doe de seitan in stukjes.
- Verwarm de olijfolie, fruit de ui en de geperste knoflook. Voeg de seitan toe en bak kort. Bestrooi met peper en voeg de wortelen en de prei toe met een beetje water en laurier.
- Laat alles garen, doe de tomaten en de kruiden erbij.
- Laat de gare groenten uitlekken en vang het vocht op.
- Doe een beetje olijfolie op de bodem van de ovenschotel om aanbakken te voorkomen. Leg daarin een laag lasagne dan een laag groenten met seitan en maak afwisselend laagjes van lasagne, groenten enz.
- Maak een bechamelsaus en gebruik naast de melk ook het kookvocht van de groenten. Voeg de room erbij en breng de saus op smaak.
- Giet de saus over de lasagne en garneer met de gemalen kaas. Zet de lasagne 10min in een voorverwarmde oven op 200°C.