Canneloni met spinazie en seitan
Hoofdgerechten 60'   clock 3   people

ingrediƫnten

10-12 stuks cannelloni
200g diepvriesspinazie ontdooid
1 pakje Abinda seitan
1 à 2 blikjes tomatenpuree
1 dl rode wijn
1 ui
1 à 2 teentjes knoflook
200g harde feta
zout, peper, nootmuskaat, tijm
olijfolie

Ingrediënten voor bechamelsaus

Canneloni met spinazie en seitan
 

Canneloni met spinazie en seitan

voorbereiding

bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Pel de ui en de knoflook, snipper ze en fruit ze in een pan met wat olijfolie.
Snijd de seitan in kleine stukjes en voeg ze toe. Laten kleuren.
Voeg de spinazie toe en roer goed door. Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en tijm.
Kook intussen de canneloni voor in kokend water met een scheutje olijfolie.
Giet ze voorzichtig af en koel ze onder stromend koud water.
Maak de witte saus klaar. Rasp de feta en roer deze door de hete saus tot ze volledig is opgelost.
Vet een passende ovenschotel in met olijfolie. Bedek de bodem met rode wijn en tomatenpuree in en roer ze door elkaar.
Vul de canneloni met het spinazie-seitanmengsel en leg ze naast elkaar in de schaal.
Giet er de saus overheen en zorg dat alle canneloni is bedekt. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ze in de hete oven. Laat het gerecht 30 à 35 min garen, de laatste 10 min zonder de folie.

Verwarm de oven op 180°C.
Versnipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit ze in een pan met wat olijfolie.
Snij de seitan in kleine stukjes, doe de stukjes in de pan. Laat alles eventjes kleuren.
Voeg de spinazie toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en tijm.
Kook intussen de cannelloni voor in kokend water volgens de verpakking met een scheutje olijfolie.
Giet ze voorzichtig af en koel ze onder stromend koud water.
Maak een bechamelsaus.  Rasp de feta en roer deze door de hete saus tot ze volledig is opgelost.
Vet een passende ovenschotel in met olijfolie. (moet dit ?)
Bedek de bodem met rode wijn en tomatenpuree in en en meng alles door elkaar.
Vul de cannelloni met het spinazie-seitanmengsel en leg ze naast elkaar in de schaal.
Giet er de witte saus overheen en zorg dat alle cannelloni is bedekt.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ze in de hete oven.
Laat het gerecht 30 à 35 min garen, de laatste 10 min zonder de folie.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies