Seitan kibbeling
Desserts 20'   clock 3   people

ingrediƫnten

1 pakje Abinda Seitan
Zonnebloemolie
Sap van ¼ citroen
Zeezout en gemalen peper
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels zeewierpoeder
75 g gedroogd broodkruim
150 g gebuild tarwemeel
325 ml bruin bier (of sojamelk)

Seitan kibbeling
 

Seitan kibbeling

voorbereiding

bereiding

Dep de seitan goed droog en snij in kleine stukjes.
Mix in een kom het meel, broodkruim, paprika- en zeewierpoeder, zeezout en peper.
Voeg al roerend het bier toe, totdat er een glad pannekoekenbeslag ontstaat.
Indien het beslag niet vloeibaar genoeg is, kun je er eventueel wat extra water aan toevoegen.
Roer de stukjes seitan door het beslag.
Verhit een flinke laag olie in een diepe pan en giet voorzichtjes hoopjes beslag in de hete olie.  Bak ze rondom goudbruin.  Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Besprenkel met wat citroensap en serveer.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies