Seitan met appel en curry
Hoofdgerechten 30'   clock 4   people

ingrediƫnten

  • Seitan spelt
  • 2 appelen
  • 200 g kokosmelk
  • 1 el currypoeder
  • 400 ml ananassap
  • ½ kl gemberpoeder
  • Kaneelpoeder
  • Nootmuskaat
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el vierge olijfolie
  • Zout
Seitan met appel en curry
 

Seitan met appel en curry

voorbereiding

De dag voordien: meng de curry en gember onder een eetlepel olijfolie. Bestrijk de seitanfilets aan weerszijden met dit mengsel. Omwikkel met plasticfolie en laat 24 uur marineren in de koelkast.

bereiding

  1. De dag zelf: laat het ananassap tot de helft inkoken. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel enkele minuten op het vuur binden. Haal van het vuur, mix er een halve appel onder en zet apart.
     
  2. Snij de rest van de appels in blokjes en fruit ze samen met de kaneel, nootmuskaat en suiker mooi goudgeel.
     
  3. Kleur de seitan op de bakplaat en serveer met de appelblokjes en de ananaskokossaus.

Commentaar: zeer lekker!

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies