Gevulde appels
Desserts 60'   clock 6   people

ingrediënten

6 zoete appels
1 bokaal Abinda notencrème
2 el ahornstroop (of rijststroop)                                                        
2 el margarine
1 el kokosrasp
1 el fijne havervlokken
2 el gehakte, geroosterde hazelnoten of amandelen
½ kopje appelsap
2 el rozijnen
Snuifje kaneelpoeder

Gevulde appels
 

Gevulde appels

voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C

bereiding

Boor de appels uit en leg ze in een ovenschaal.
Maak een mengsel van de Notencrème, de ahornstroop, 2 eetlepels margarine, de kokosrasp en de havervlokken.
Met een koffielepel vul je de holte in de appels op met het mengsel, druk stevig aan met je vingers om het mengsel tot helemaal onderaan te krijgen.
Overgiet de appels met het appelsap en strooi er de rozijntjes bij. Strooi er helemaal op het einde kaneelpoeder over.
Dek de ovenschaal af met een glazen deksel of met folie en zet ze 20 à 30 min in de voorverwarmde oven.
De appels moeten zacht zijn, een klein beetje opengebarsten. Maar het mag geen brij zijn.
Schik elke appel in een schaaltje of op een bord.  Giet er een beetje sap over en werk af met wat gehakte hazelnoten of amandelen.

De zoetheid, de textuur en de baktijd van het dessert zijn zeer afhankelijk van het appelras.

Deze website gebruikt cookies

Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies