Seitanstoofpot met bier
Hoofdgerechten Seitanstoof'   clock 4   people

ingrediƫnten

  • 400 g seitan (in blok of in stukjes)
  • 1 flesje Alfoncine
  • 2 kleine uien
  • 2 sneden peperkoek
  • 3,5 beschuiten
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 0,5 l groentebouillon (Hobbit)
  • 2 teentjes look
  • 1 tl tijm
  • 2 tl mosterd
  • 1 potje tomatenpuree
  • peper, zout
  • 400 g champignons
  • 1 wortel in stukjes
  • Peterselie
  • Volkoren rijst (hoeveelheid naar eigen wens)
Seitanstoofpot met bier
 

Seitanstoofpot met bier

voorbereiding

bereiding

  1. Snipper de ui en de look fijn. Verhit vervolgens olijfolie in een kookpot en stoof hierin de ui met look, laurier, tijm en kruidnagel.
     
  2. Snij de seitan in kleine stukjes en laat deze meestoven met de ui, voeg de fijngesneden champignons en wortel toe. Kruid met peper en zout. Laat 7 minuten stoven.  
     
  3. Om de seitan mals te houden haal je best de seitanstukjes uit het stoofpotje. Nadat je de seitan uit het stoofpotje verwijderd hebt, voeg je langzaam het bier, de bouillon, de peperkoek,  de verkruimelde beschuiten, de mosterd en de tomatenpuree en laat pruttelen tot de saus ingedikt is (zonder deksel). Vergeet niet regelmatig te roeren.
     
  4. Tien minuten voor het serveren voeg je de seitanstukjes terug toe in de warme saus.
     
  5. Werk eventueel af met wat verse takjes peterselie.