Canneloni met spinazie en seitan
Hoofdgerechten 60'   clock 3   people

ingrediënten

  • 10-12 stuks cannelloni
  • 200g diepvriesspinazie ontdooid
  • 1 pakje Abinda seitan
  • 1 à 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 ui
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 200g harde feta
  • Zout, peper, nootmuskaat, tijm
  • Olijfolie
  • Ingrediënten voor bechamelsaus
Canneloni met spinazie en seitan
 

Canneloni met spinazie en seitan

voorbereiding

bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Versnipper de ui, snij de knoflook fijn en fruit ze in een pan met wat olijfolie.
  3. Snij de seitan in kleine stukjes, doe de stukjes in de pan. Laat alles eventjes kleuren.
  4. Voeg de spinazie toe en roer alles goed door. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en tijm.
  5. Kook intussen de cannelloni voor in kokend water volgens de verpakking met een scheutje olijfolie.
  6. Giet ze voorzichtig af en koel ze onder stromend koud water.
  7. Maak een bechamelsaus.  Rasp de feta en roer deze door de hete saus tot ze volledig is opgelost.
  8. Vet een passende ovenschotel in met olijfolie. (moet dit ?)
  9. Bedek de bodem met rode wijn en tomatenpuree in en en meng alles door elkaar.
  10. Vul de cannelloni met het spinazie-seitanmengsel en leg ze naast elkaar in de schaal.
  11. Giet er de witte saus overheen en zorg dat alle cannelloni is bedekt.
  12. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats ze in de hete oven.
  13. Laat het gerecht 30 à 35 min garen, de laatste 10 min zonder de folie.